-

Alla inlägg den 21 november 2011

Av emma holm - 21 november 2011 18:59

åh, vill inte göra prov imorgon! vill bara ligga och lata mig idag! men aja, måste öva nu.

hugs!

(L)

Av emma holm - 21 november 2011 16:42

 

Av emma holm - 21 november 2011 14:23

Fredagen den 13:onde september 2007

-         Var är du älskling?, frågade en orolig kille vid namnet Tommy.

-         Jag ska gå på planet nu så jag måste lägga på. Vi ses hemma älskling, älskar dig!, sa Lisa.

-         Älskar dig med!


Lisa gick på SAS-planet som var på väg till Malmö från New York. Hon hade varit på ett väldigt viktigt möte med jobbet, det sista mötet dessutom. Hon var ju gravid.

Tommy var väldigt orolig över hennes resa. Tänk om något skulle gå fel, då skulle han mista det som betydde mest för honom, hans flickvän & dotter!


Han satte på radion två och en halv timme senare och hörde en viktig nyhetsröst. Rösten berättade;

-         Dåliga nyheter har inträffat på ett flygplan som var på väg mot Malmö! Detta är väldigt tragiskt då ingen överlevt! Denna låt som kommer nu tillägnar jag till alla som dog i flygkraschen idag…

Mannen sätter på en väldigt sorgsen låt som får Tommy att tänka till. Tänk om Lisa var med på flyget? Vad skulle jag ha gjort då?

Tommy tänkte på flygkraschen i flera timmar då hans telefon ringer. Numret var dolt, egentligen brukar han inte svara när det ringer med dolt nummer men just nu gjorde han det.

-         Hej, jag heter Tobias och kommer från polisen. Jag har tyvärr en dålig nyhet till dig.

-         Vadå? Jag har inte gjort något!, svarade Tommy med en upprörd röst.

-         Nej, du har inte gjort något fel. Ett plan kraschade för ett par timmar sedan och en kvinna vid namnet Lisa satt på det. Hennes föräldrar sa att jag skulle ringa till dig.

Tommy blev stum, han fick inte fram ett enda ord. Det rann tårar nerför hans kinder.

-         Hallå? Är du kvar där?, frågade Tobias.

-         Överlevde hon?

-         Nej, tyvärr inte.

Tårarna rann ännu mer nu och Tommy föll ihop och kunde inget annat än att skrika, ”varför hon och inte mig!!”. Han kastade telefonen in i väggen och bara låg där på soffan och grät.


Måndagen den 13:onde september 2011

-         Tycker inte du att jag har hjälpt dig tillräckligt nu?!, sa en skallig jätte med tatueringar och kostym.

-         Jo, du har hjälpt mig med massor och det är jag verkligen tacksam för, men nu behöver jag verkligen din hjälp, svarade Tommy den store mannen.

-         Okej då. Men bara för denna gång, du måste lära dig att ta ansvar!

-         Tack! Jag är verkligen tacksam, sa Tommy och tog emot kuvertet med pengar.

Tommy gick ut ur det lyxiga huset snabbt. Han kollade sig runt i trädgården på väg mot grinden och undrade ”när ska detta hända mig?”. Han gick längst trottoaren och såg en bil som körde snabbt mot honom. Den blåa mustangen körde in mot trottoaren och vevade ner rutan.

-         Har du bossens pengar än?

-         Jag har bara hälften, svarade Tommy den tatuerade mannen i bilen.

Tommy hade mer än hälften men det var inte det pengarna var till.

-         Ge oss dem så länge och du har en vecka kvar att betala tillbaka!, mannen med tatueringar räckte ut handen och öppnade den framför Tommy.

Tommy tog upp 5000 lappar och gav pengarna till mannen. Den blåa mustangen körde snabbt iväg igen och sedan skrek de ”en vecka!” till Tommy.

Tommy gick mot en gränd på möllan. Han tog upp en tusenlapp och gick mot en gammal Volvo. Tommy knackade på rutan på bilen och rutan vevades ner.

-         Vad vill du?, frågade en nerdrogad man.

-         Jag vill ha heroin, svarade Tommy och kollade oroligt runt omkring sig.

-         Hur mycket har du då?

-         1000 kr.

Mannen i den gamla Volvon tog fram en påse med heroin i kudden till sätet bredvid honom. Han tog tussen lappen och gav påsen till Tommy. Tommy gick snabbt därifrån och gömde påsen med heroin i bakfickan på hans slitna jeans. Han var på väg till trappan där han bodde då plötsligt en bil stannade och drog in honom i bilen. Tommy slängde snabbt in heroinet i en buske. Mannen i baksätet satte en pistol mot Tommys huvud och sa;

-         Var fan är pengarna du är skyldig oss?!

-         Jag… jag… jag har inte allt än, svarade Tommy med en stammig, rädd röst.

-         Ta allt som man kan sälja som han har på sig bara! Var inte så mjuk nu!, sa mannen som körde bilen.

Den tjocke mannen som inte hade sagt något till Tommy än tog hans klocka, de 14000 pengarna som var kvar och hans Adidas jacka. Sedan slängde de ut honom igen. Mannen som körde bilen skrek ”du har en vecka på dig att betala tillbaka 20000 kronor!”. Tommy reste sig upp från marken och gick mot busken, han plockade upp heroinet och gick in i trappan där han bodde. När han slog upp ytterdörren såg han att ett foto på honom och Lisa, båda log. En tår rann ner från kinden och han gick in i sin ruttna lägenhet som endast innehöll en madrass, ett foto, en gammal spis och ett tomt kylskåp. Han satte sig på madrassen och tog upp de vita pappersbitarna och öppnade påsen med heroinet. Han tog en pappersbit och la den på golvet, sedan tog han lite heroin och spred ut det på det vita pappret. Han rullade ihop den vita pappersbiten med heroin i och rullade till det lite extra på kanterna. Han stoppade heroinciggen i munnen och tog upp tändaren från hans ficka och tände på ciggen. Han njöt av varje bloss. Han blev mer, och mer påverkad. Han la sig ner i madrassen och tog bloss, efter bloss. Han bara låg där och tittade upp i taket. Han sa högt vad han sa.

-         Tänk om Lisa kommer tillbaka? Tänk om hon lever? Tänk om min dotter har fötts? Tänk om de såg mig såhär? Såg min lägenhet? Såg att jag ligger här?

Han hörde att någon öppnade dörren, han gömde heroinet snabbt och såg att Lisa stod i dörren med en liten flicka som höll hennes hand. Han sprang mot dörren, han sprang in i dörren. Ingen stod där. Dörren var stängd. Han föll ner och skrek;

-         Hur kunde jag förlora dem? Var jag sen? Vad tänkte jag med?


Jag öppnade ögonen och såg att en skallig man kollade ut genom fönstret och sa till mig;

-         De är efter dig.

-         Vem? Va? Var är jag?

-         Du är på sjukhuset och maffiorna är nu efter mig. Du klantade till det.

-         Vänta lite, vad hände?

-         Du har sovit i sju dagar. Du rökte upp all heroin och hamnade tydligen i koma. Jag väntade en timme innan jag ringde ambulansen i tisdags, men du vaknade aldrig. Jag visste att något var fel.

-         Så jag har sovit i sju dagar?! Hur fan ska jag få deras pengar nu!

-         Det vet jag inte, men en sak är säker. Jag kan inte rädda dig hela tiden. Jag har räddat ditt liv tre gånger nu. Detta kan inte fortsätta.

-         Jag vet, men…

-         Inga men! Du har två maffiorna som kommer att döda dig om du inte ger dem deras pengar! På en dag måste du få in 30000 kronor, fattar du inte att du måste skärpa dig!

-         Jag vet redan om det!

-         Men varför gör du det då?! Jag kommer och hämtar dig ikväll klockan nio så fixar jag det för sista gången!

-         Tack, men…

Precis när Tommy skulle fråga honom en viktig fråga så kom sjuksköterskan in. Hon sa till mannen att han skulle gå ut för besökningstiden var över. Mannen gick ut och pekade på klockan och nickade. Sjuksköterskan stängde dörren och sa ”kommer strax”. Tommy låg där och fattade inget. Han tänkte på de 30000 kronorna som han skulle ”trolla fram”, men hur fan han skulle få fram 30000 kronor?! Han blev arg och slog ett hårt slag på kudden. Han kunde inte fatta vad han hade gjort med sitt liv. Hur kunde det bli så?

Sjuksköterskan kom in i rummet med en bricka med mat på. Hon drog fram ett bord till honom och satte brickan på det.

-         Ät nu, du behöver det! , sa sjuksköterskan och kollade på honom med snälla ögon.

-         Tack, sa Tommy och tog tag i en gaffel och började äta av den goda pastan och spaghettin.

Han vräkte i sig maten och drack snabbt upp saften. Det var ett tag sedan han åt.


Tommy såg på klockan, redan fem i nio. Han hade legat och kollat på CSI hela dagen. Han gick sakta upp ur sängen och gick mot dörren. Han öppnade dörren sakta och kollade ut. Ingen var där. Det var en mörk, tom korridor. Han gick tillbaka in och såg en ett skåp, han öppnade det och hittade sina kläder. Han tog snabbt på sig dem och sprang ut genom den långa korridoren. Han såg en hiss och tryckte snabbt på knappen. Hissen var väldigt gammal så den kom sakta, han valde att ta trapporna istället. Han öppnade den tunga dörren till trapporna och sprang ner för trapporna. Han sprang genom den långa korridoren på första våningen och precis när han skulle öppna dörrarna märkte han att de var stängda. Han tog sats och sprang rakt in dörren. Dörren smälldes upp och han hörde en röst;

-         Vem är där?

Han sprang ut från sjukhuset och såg en bil.

-         Det var hans bil! Han var där!, tänkte Tommy och sprang mot bilen.

Tommy öppnade bildörren och hoppade snabbt in i den.

-         Var har du varit? Klockan fem över nio!

-         Dörren var låst, jag var tvungen att smälla upp dörren! Du var ska vi föresten?!

-         Vi ska till flygplatsen, jag har köpt en biljett till Los Angels till dig. Du får fickpengar så du klarar dig, du kommer bo på Plaza Hotel i centrum. Du åker redan ikväll.

-         Tack! Jag är verkligen tacksam nu, och jag kan garanter dig att jag inte kommer att klanta till det denna gång!

-         Lova mig det! För om du klantar till det igen så kommer jag inte att finnas där för dig!

-         Jag lovar dig det, sa Tommy och log mot den store mannen. Varför skyddar du mig egentligen?

-         Du är min familj.

-         Hur menar du?

-         Jag är ju din storebror.

-         Är du?

-         Visste du inte det? Du är adopterad egentligen, när Lisa dog tänkte jag att du behövde min hjälp. Jag sökte upp dig genom Lena och Peter. Jag har alltid vetat att du funnits här men ville inte dra in dig denna världen.

-         Mamma och pappa?

-         Ja, dina ”föräldrar”.

-         Men vad heter du då egentligen? Jag har bara hört att kallats ryssen.

-         Jag heter Adam.

Adam stannade bilen precis utanför flygplatsen.

-         Snabba dig nu innan de andra kommer!, sa Adam och öppnade dörren.

Han gick ut ur bilen och tog ut en resväska från bagaget och gav den till Tommy.

-         Här är dina pengar, ta dom och gå härifrån.

Tommy tog emot väskan och gick mot ingången. Precis när han tog i handtaget till dörren märkte han att någon tog hans arm och höll en pistol mot hans rygg.

-         Leken är slut nu lille Tommy.

Mannen som höll pistolen mot Tommys rygg drog med honom mot parkeringen. De kom ut på en tom parkeringen. Där kom en till man med en pistol riktad mot Tommy.

-         Släpp honom! Han är vår!

-         Vad ska ni göra med honom?!

-         Han är skyldig oss pengar och vi vill ha pengarna nu. När han har gett våra pengar till oss så får ni honom.

-         Han ska ge oss pengar också!

-         Vad är meningen med honom då? Han är en jävla knarkare som lånar pengar och inte ger tillbaka dom!

Mannen som höll pistolen mot Tommys rygg kastade Tommy mot marken och sköt ett skott i skallen på honom. Då kom Adam springandes med ett gevär, han skjuter de båda männen och kastar geväret mot marken. Han böjer sig ner på sina bara knän, han ser skottet i Tommys huvud och fäller flera tårar.

-         Min enda bror! Varför tog du honom? Du kunde ha tagit mig istället!

Av emma holm - 21 november 2011 14:21

Heeejsan! Sitter nu i skolan och är precis klar med min novell! Den blev skit bra faktiskt och tänkte lägga upp den här senare ;-D Men aja nu tänkte jag lägga upp den.

Hugs!

 

Av emma holm - 21 november 2011 08:05

Idag är det bajsskola :C

Börjar 9 och slutar halv fyra så det blir nog inte så mycket bloggande idag i think, men nu måste jag sticka!

Hugs!

Ovido - Quiz & Flashcards